Taxatierapport Lisse-Bollenstreek

In een taxatierapport staat de vrije marktwaarde van een woning. Een taxateur stelt deze waarde vast tijdens de taxatie. U heeft een taxatierapport nodig bij aankoop van een woning, maar er zijn ook andere situaties waarin u een taxatierapport nodig heeft.

Gevalideerd taxatierapport of niet?

U kunt kiezen tussen twee taxatierapporten: een gevalideerd taxatierapport of een standaard rapport. Bij aankoop van een woning en het afsluiten of aanpassen van een hypotheek moet u een gevalideerd taxatierapport aanleveren. Uw hypotheekverstrekker verplicht u de taxatie te laten valideren door het NWWI of een soortgelijk instituut, zodat zij verzekerd zijn van een onafhankelijk oordeel over de woningwaarde. Als u de woningwaarde niet voor uw woningaankoop of hypotheek nodig heeft, is een standaard taxatie passend. De Wekker Lisse-Bollenstreek adviseert u graag welk taxatierapport u nodig heeft.

De onderdelen van het taxatierapport

Het taxatierapport bestaat uit meerdere onderdelen die samen de vrije marktwaarde van de woning bepalen. Iedere taxateur gebruikt ongeveer dezelfde opzet van het taxatierapport. De volgende onderdelen ziet u terug in uw rapport:

Hier een taxatierapport aanvragen